A Bucsecs-hegység Erdély délkeleti határán helyezkedik el, legmagasabb pontja 2506 m magas Omu-csúcs.
A keleti vonulat magasabb szintjén található a Bucsecs-fennsík, talán ez a leglátogatottabb része az egész hegységnek. Sinaia-ról és Buşten-ból is kilehet jutni felvonóval.

A Transbucegi nevezetű út, ami a Szfinx-nél ér véget, régebb is létezett, mint erdei út, 2010-ben kezdték felújítani, aszfaltozni. Egy 20 km hosszú útról van szó, ebből 17 aszfaltozott. Sinaia-ról kell követni a Tărgovişte-re vezető utat, majd a Cota 1000 menedékház előtt kell letérni róla. Csak találgatni lehetett hogy merre is kell menni, de követve “amerre többen járnak” irányt meglehet találni a jó utat. Az út kezdetén már van egy tiltó tábla, hogy ide nem lehet behajtani, de mindenki nyugodtan közlekedik rajta. Vannak helyek, főleg az első részeken ahol bizony az út széle már leszakadt a szakadékba, szalagkorlát sehol, esetleg néhány lécre kötött színes műanyagszalag jelzi, hogy veszélyes helyen jár az ember. Néhol nagyon keskeny az úttest, két autó csak szűkösen fér el egymás mellett, de tapasztalatunk szerint, mindenki vigyázva közlekedett, nem voltak problémák. Téli viszonyokban, vagy akár nagyobb eső esetén is azért nem tanácsos itt járni. Ezek ellenére egy nagyon szép útról van szó, lélegzetelállító panorámával, kár lett volna kihagyni. Egészen a Piatra Arsa menedékházig tart az út, ott egy óriási rögtönzött parkoló, innen pedig még egy fél órás gyaloglás után lehet eljutni a Szfinxhez.

Kétségkívül a Bucsecs-hegység legfőbb látványosságai a megalitok. A homokkőből a szél különböző erejű kopásának következményeként létrejött sziklaalakzatok.

Egy lehetséges, másfél órás túra a Szfinxtől a Caraiman csúcson levő Hősök Keresztje, innen csodálatosan látszik Busteni, az egész völgyel együtt.

Nehézség