A romániai adótörvény alapján az egyéni és családi vállalkozások és a munkakönyves alkalmazottak felajánlhatják éves személyi jövedelemadójuk 2%-át valamely általuk választott civil szervezetnek.

Ez a felajánlás nem kötelező, de érdemes kihasználni a lehetőséget magánszemélyek, vállalkozók számára is, hiszen ez egy egyszerű és kézenfekvő módja az adományozásnak, és egyben esélyt jelenthet az érintett szervezetnek, segítheti azokat céljaik megvalósításában.

A személyi jövedelemadója 2%-át a következőképpen ajánlhatja fel:

A 2003/571-es adótörvény értelmében minden állampolgár rendelkezhet személyi jövedelemadója 2%-ról, amelyet olyan civil szervezetnek ajánlhat fel, amelynek tevékenységét támogatni szeretné. Amennyiben nem élnek ezzel a lehetőséggel, ez az összeg az államkasszába kerül.

Ha az Ön jövedelme csak fizetésből (egy vagy több) származik, akkor a 230-as formanyomtatványt kell kitöltenie. Amennyiben a formanyomtatvány II. pontjánál nem tudja meghatározni a 2%-ból származó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban.

A fent említett 230-as formanyomtatvány előre ki van töltve az alábbi adatokkal:

Denumire entitate nonprofit: Asociația Sportivă Alpin Vlăhița
Cod de identificare fiscală al entităţii non profit: 32883430
Cont bancar (IBAN): RO73 INGB 0000 9999 0555 0713

A dokumentumot juttassa el postai úton ajánlott küldeményként, vagy vigye el személyesen az Adóhivatalba. A nyomtatványokat a területileg illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni: városokban mindenhol van adóhivatal, falvak esetében forduljon tájékoztatásért a polgármesteri hivatalhoz.

Köszönjük, hogy felajánlásával kifejezi bizalmát a Szentegyházi Alpin Sportegyesület iránt!

A felajánlás határideje: 2019. március 15.